Coronahund!

Eller kompensationsvalp? Är det ens ett ord? Öh, nej.

Varför skaffa en hund nu under Corona? Enkelt, man jobbar hemma mycket mer.

Samma gäller oss, i och med Corona så försvann mitt argument att vi inte är hemma tillräckligt för att skaffa hund. Så nu gällde det bara att övertala resten av familjen, läs min man. Det är han som jobbar hemma nämligen. Men jag hade ganska mycket innestående. Han hade jobbat utomlands under 2019/20 och jag tagit hand om all markservice här hemma (tre barn och stort hus). Så det fanns inga jättebra motargument. Och jag ville bara ha en ny hund och inte ta med den till jobbet varje dag. (Och en ny cykel och lite annat, men mer om det i ett senare inlägg.)

OM du nu tänker att det inte går att kompensera någons frånvaro med materiella ting eller levande djur, så kan jag ju meddela att det fungerar alldeles utmärkt. 🙂

Jag hade ju faktiskt haft det sjukt jobbigt när Patrick var borta och väldigt ensamt. Det kunde ju vem som helst se. Ingen skulle kunna argumentera emot det. Jag hade alla oddsen på min sida. Patrick fick helt enkelt ge sig.

Men han gillar inte att ha hund, han känner sig bunden, tycker det blir stökigt hemma, hår överallt och han får dåligt samvete om vi någonsin måste åka hemifrån.

För mig är det precis tvärtom, jag känner mig fri och jag ger mig ut på fler äventyr. Vågar tälta själv, men med hund, åka iväg till landet och bo i stugan är mycket roligare om jag har hunden med mig. Jag träffar nya människor på hundklubben, går roliga kurser, tävlar, springer med hunden och går många mil i veckan.

Det var två år sedan vi omplacerade vår förra hund Nikita, se inlägg om omplaceringen här: Får man ångra sin hund?

vår förra hund Nikita

Jag ser inte hur fördelarna med att var hundfri skulle kunna överträffa allt det roliga man kan göra när man väl har skaffat en pälsboll.

-Ok, sa Patrick, du vinner, en hund borde ju fungera. Men ingen jobbig eller hårig.

Hur valde vi ras? Mer om det här.

13 reaktioner på ”Coronahund!

 • 1 april, 2022 kl. 10:08
  Permalink

  Oj vad lättvindlig din text lät!
  Tänkte bara höra lite hur ni tänker med hundarna efter att ni inte kan jobba hemma lika mycket, om din man behöver jobba utomlands igen de närmsta 15 åren och du är hemma med hus 3 barn och 2 hundar?
  Och varför inte skaffa en omplacering, finns ju många hundar som fortfarande är valpar/unghundar som ägarna inte vill ha längre som fortfarande går att uppfostra och “forma”. Blir själv sugen på att skffa en andra hund bara för att jag ser alla små stackare som behöver hem :'(
  Har varit väldigt nyfiken på hur corona-hund-ägare tänker just eftersom så himla många hundar under 1 år nu ligger ute på blocket pga “ändrade arbetsföhållanden”, no shit covid håller ju inte i sig för alltid…
  Åh och tolka gärna detta som en nyfiken fråga och inte som arg kritik, är genuint nyfiken hur andra som väljer att skaffa hund resonerar :))

  Svara
  • 1 april, 2022 kl. 13:13
   Permalink

   Hej Emilia, tack för din kommentar!
   Såklart behöver du se till att du har hunddagis eller annan passning, om du inte kan ta med hundarna till jobbet.
   Vi tar såklart också med hundarna om vi skulle flytta.
   Det är första gången som jag har två hundar på heltid och det är verkligen roligt, framförallt för dom, men också för oss som kan se på och skratta åt allt bus de hittar på.
   Lycka till!

   Svara
 • 24 februari, 2021 kl. 22:17
  Permalink

  Åh – vad jag kan sakna hund!! Har haft två cocker spanielflickor, glada, charmiga och hungriga… Just nu passar inte hund i värt liv, men nån gång igen blir det.

  Och självklart ska du ha en pälskling, det verkar ju helt självklart!!

  Svara
 • 21 februari, 2021 kl. 21:40
  Permalink

  Jag är uppvuxen med hund, men inte min man. Han blev dock övertalad så vi köpte vår första hund innan vi fick barn. När den gick bort skulle han absolut inte ha fler hundar! Tills dottern började tjata om hund… Vi valde då en cockerpoo, som inte fäller, och han kunde inte säga nej, hehe! Visst var det skönt de åren vi var in between dogs, att kunna vara spontan utan att behöva tänka på hunden, men det är ändå så mycket mysigare att ha en hund än att bara utan!

  Svara
  • 24 februari, 2021 kl. 22:16
   Permalink

   Haha, det gäller att hitta rätt argument för att få som man vill 🙂 cockerpoo är sjukt söta <3

   Svara
 • 21 februari, 2021 kl. 20:24
  Permalink

  När jag var i 10-års åldern skaffade vi hund. Dels för att vi bodde på landet och det var skönt med någon som varnade – men även för att jag var så extremt hundrädd. Men som vuxen har jag aldrig haft hund. Däremot katt i perioder.

  Svara
  • 21 februari, 2021 kl. 20:44
   Permalink

   Ok, men hjälpte det mot din hundrädsla att skaffa hund närdu var liten?

   Svara
 • 19 februari, 2021 kl. 21:58
  Permalink

  Jag har aldrig haft hund, men jag kan förstå din känsla. Har i hela mitt liv dröm om att ha en katt, men det har aldrig blivit av. Nu känns det som att det kallar på mig på något sätt och jag vill bara ha en lurvig vän här hemma som kan berika vår familj.
  Gå på magkänslan så blir det säkert bra <3

  Svara
  • 19 februari, 2021 kl. 22:51
   Permalink

   KBK! En katt är också så mycket enklare än en hund. Kram

   Svara
 • 16 februari, 2021 kl. 15:47
  Permalink

  Vi köpte en cockerpoo som inte fäller så då hade maken inte det argumentet längre (när vi övertalade honom för 5 år sedan, haha)! Och nu gick min man plötsligt och köpte en motorcykel (!!!) så hade jag då sagt att jag ville ha en till hund hade han inte haft NÅGOT att sätta emot! 🙂

  Svara
 • 16 februari, 2021 kl. 11:33
  Permalink

  Uuuunderbart! Klart att ni ska ha hund.

  Och jag håller med: fri med hund! Inklusive fri från städning? What´s the point liksom, när det ändå blir hårigt snart igen …

  (Dessutom har man hunden att skylla på om det är något man inte vill göra, he he …)

  Svara
  • 16 februari, 2021 kl. 13:14
   Permalink

   Eller hur? Så fri och pigg och glad med hund 😄

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.