Två valpar samtidigt

Skulle man inte kunna skaffa två valpar?

Nä gör inte det, det blir dubbelt så jobbig, ni kommer aldrig få sova och det kommer att bli sjöar med kiss och bajs i ert vardagsrum.

Efter mycket research kring hundraser, se här för inlägg kring det, så blev det ändå inte som vi tänkt. Vi hittade en chihuahuakorsning på Blocket, som vi åkte och kollade på. Den som säger att det inte går att bara kolla på valpar, hen har rätt. Valpen fick såklart följa med hem. Till vårt försvar var vi och kollade på pudelkorsningar för 30-40tusen (helt galet!) också. Men Patrick vill inte ha någon med mycket päls, så de gick bort direkt.

Chihuahuan som kom och hälsade på oss när vi öppnade dörren till uppfödaren, var tuff och framåt, korthårig och söt. Och mamman påminde om min mammas hund. Den här blir bra! Jag såg direkt agility, joggingrundor och rallylydnad framför mig. Inte behöver jag en sån där stor hund inte. Eller hur?

Han vägde bara ett kilo och var så söt och vaken.

Barnen var helt ifrån sig, vilken liten tuffing.

Och sen så kom det sig att en annan Pinscheruppfödare hörde av sig, det skulle finnas en röd pinschervalp åt mig i september om jag ville. Stammen var så fin. Tiken var så fin. Wow! Vilken chans. Inte en chans, sa Patrick.

Men en röd Pinscher ser ju ändå ut som en liten Rhodesian Ridgeback och den rasen var ju Patricks favorithund till utseendet. Och sen hade jag det förstås väldigt jobbigt när Patrick var borta. Jag behövde en valp till i kompensation. Se inlägg om hundar som kompensation här.

Så i slutet av september hade vi två valpar.

Att skaffa två hundar är inte som att skaffa två hundar, det känns mer som att vi bara skaffat en halv hund, mycket enklare. Jag skojar inte!! Helt plötsligt ville den lilla chihuahuan inte bita på mig längre, han ville hellre bita på den nya hunden. De bet på varandra och jagade varandra och lattjade i trädgården och gosar och pratar. Jag är mest den där som kommer med maten.

Så chill!

Rekommenderar verkligen att skaffa två om man vill ha en lite lugnare valp-period. Sen finns det förstås saker som är jobbigare med två hundar, men mer om det i ett senare inlägg.

Och du, glöm inte att registrera din hund! Detta är lagkrav i Sverige oavsett ras eller blandras. klicka på länken nedan.

https://jordbruksverket.se/djur/hastar-och-sallskapsdjur/hundar/mark-och-registrera-din-hund

2 reaktioner på ”Två valpar samtidigt

 • 16 februari, 2021 kl. 22:32
  Permalink

  Men alltså, sååå söta de är båda två! Har nog aldrig sett en röd pinscher innan, superfin!

  Svara
  • 24 februari, 2021 kl. 22:22
   Permalink

   Tack, de är verkligen så gulliga. Det är många som frågar vad Pinschern är för ras, inte jättevanlig färg.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.