Jag debuterar som författare

“När ditt hjärta slutade att slå” av Chaly Danckwardt

hitta boken på Storytel

Den 11 mars 2017 ska Chaly och hennes man Patrick springa ett lopp utanför Stockholm. Men när Patrick drabbas av ett plötsligt hjärtstopp urartar den roliga upplevelsen till en resa på liv och död. HLR sätts in nästan omedelbart och två timmar senare ligger Patrick på operationsbordet på Danderyds sjukhus. Trots det finns det bara 5 procent chans för överlevnad. 
Chaly är 40 år och bor på landet med Patrick, (39 år) och deras tre barn och en hund. Patrick har ingen livförsäkring och Chalys studier ger ingen inkomst. Mitt i allt kaos startar Chaly en blogg, som över en natt går från 100 till 15 000 visningar.

Det här är Chalys berättelse.

Jag skrev ner vad som hände, framförallt för att kunna berätta för Patrick senare. se första inlägget om hjärtstoppet här. Vem hade kunnat ana att så många tyckte vår upplevelse var intressant? Det var många drabbade som hörde av sig och många anhöriga som fann tröst i mina texter.

Efter ett tag tänkte jag att detta borde kunna bli en bok. Jag började skissa på ett manus och blev pepp (vem blir inte det, typ var tredje svensk drömmer ju om att ge ut en bok, så också jag). Jag skickade in till en mängd förlag och fick en del fina svar, dock alla refuserade manuset till slut.

Så när Arena Scripts hörde av sig nu, och gärna ville ge ut mitt manus som ljudbok, så tänkte jag, ja varför inte? Vad har jag att förlora? Och jag älskar ju ljudböcker.
Det är mycket dialoger i mitt manus, snabba vändningar, tydlig tidslinje, klara händelser. Den är talspråkligt skriven, borde funka perfekt som ljudbok, säger förläggaren.

Men bara som ljudbok?

Jag vart lite fundersam, när jag förstod att det “bara” skulle bli en ljudbok. Blir jag snuvad på en tryckt bok nu eller är det bara ett modernare sätt att debutera på? Gills det här verkligen? Debuterar jag ändå som författare? Eller måste en ha en fysisk bok för att räknas? Äsch, fundera inte så mycket! All utgivning är bra utgivning, vi kör!

Och nu är den ute. Reflektioner kring hur det känns att höra sin text kommer om någon vecka eller så. Men jag kan ju säga att det känns
häftigt och sjukt pinsamt, coolt och cringe på samma gång. Tack för att ni lyssnar och om du vill lyssna se länk längst ner.

Klicka här för 30 dagar gratis på Storytel. Boken finns där du hittar ljudböcker tex: Storytel, BookBeat, Nextory, Adlibris, Bokus. Se detta inlägg för länkar och mer info

6 reaktioner på ”Jag debuterar som författare

 • 8 mars, 2021 kl. 11:57
  Permalink

  Och du debuterar med den äran!

  Har nästan lyssnat klart på boken nu. Gråtit! Och skrattat. Älskar din tonalitet och hör din röst (då har vi ändå inte träffats mycket). Väldigt fint beskrivet och så härligt att du vågar ta upp det där som vi kanske inte pratar om att vi känner när det “egentligen” är någon annan det är synd om.

  TACK! HEJA DIG!

  Svara
 • 7 mars, 2021 kl. 14:18
  Permalink

  Självklart debiterar du som författare även om det bara är en ljudbok. Det är ett modernt sätt att göra det på och du ska känna dig oerhört stolt över vad du åstadkommit. Jag drömmer också om att ge ut en bok, men framtiden for utvisa hur det blir med den saken 🙂
  Hoppas ALLA vill lyssna på din bok. Bra jobbat!

  Svara
  • 7 mars, 2021 kl. 23:53
   Permalink

   Tack snälla du ❤. Vad skriver du själv
   för typ av bok?

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.