1 vecka senare

Nu var det exakt en vecka sedan jag låg på S:t Görans i halskrage. kl är 22, jag hade varit här sen kl 19 och det fanns fortfarande risk för nackskador men “vi” hade antagligen uteslutit thorax och ryggrads skador.
OK.
Jag hade ringt efter pappa så att han kunde hämta mig vid ca kl 21, han satt i en stol och halvslummrade och Alice ville gå hem. Den gamla damen hävdade bestämt att hon inte hade varit på brommaplan och ramlat och att ambulanspersonalen ljög om att det var där de hade plockat upp henne. Alice höll låda i flera timmar på akuten. Helt plötsligt vart det tyst. Alice hade rymt. hon hade stuckit snabbt som gatan ut från akuten och hem. Min Pappa garvade. Hon har gått, tack gode gud! vartenda andetag jag tog gjorde ont och inte var det kul att skratta. Jag önskade jag var Alice och kunde ta min säng och gå.
Men som så många saker man inte tror sig sakna förstäns det är försent, kom jag snabbt att sakna Alice då nästa patient bredvid mig pratade om sin avföring.
Det var nåt med röntgen denna natt, all personal var upptagna med en patient, så det var kö.
kl 24 fick jag då äntligen röntgas. Först fram och bak, sen kontrast, sen armbåge och knä. Men det är liksom skulderbladet det gör ont i ? nä där skulle vi inte röntga. det är så sällan man bryter det om det inte är en bilolycka eller motorcykel. Men de fick med det itu-brutna skulderbladet på kontraströntgen som tur var.
Sen fick jag inte åka hem. Pappa fick åka hem vid kl 02. Tack pappa!

Nu är det en vecka sedan och hittills har jag upplevt:
mitt längsta sjukhusbesök någonsin “ta i trä”
hur skönt det är med nackkrage
för lite motion ger dig hemorrojder
det finns vissa delar av kroppen man inte når just nu
inte ens med skohorn
det gör ont hur du än ligger när man brutit revben runt om
morfin hjälper även utan alvedon och ipren

Går det framåt?
Jag körde bil idag. ca 3 km och det gjorde riktigt ont. skit.
jag sov med lägre huvud idag, det gjorde också ont.
att slå snabbt efter en mygga gjorde också ont
där myggan bet, japp också ont.
33×2 tåhävningar verkar vara min tröskel även idag.
såg denna http://vimeo.com/14288901
Så nu har jag planerat in en ny utmaning: Åre Extreme Challenge 2014, What else?
(fast jag måste lära mig paddla först och åka MTB men hur svårt kan det va?)

En reaktion på ”1 vecka senare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.