En Ironman på en vecka

Ångest Kalmar. Kalmar Ångest. Eller vad är det värsta? Ångest långt. Fuck vad långt. Hur kunde jag anmäla mig till ett marathon? Eller heter det maraton? Jag kan för in i helvete inte ens stava till mara-skitlångt-ton. Mara-ångest-skit-kalmar. Skit på dig.

Bildresultat för ironman kalmar

Så nu var det sagt. Det var en dålig idé. Jag vet det. Så du behöver inte säga nåt. Jag vet.

Men så fick jag en idé från triathlontjejergruppen på facebook. Här snackas det mycket triathlon och träning och någon cool brud gjorde precis en sån där Ironman på en vecka. Så nu blev jag ju faktiskt inspirerad. Klarar jag det? Kan hon kan jag. Eller hur? Jag har alltså ingen aning om vem hon är, eller hur hon tränar. Hon kan ju vara facking Lisa Nordén, va vet jag. Men jag ska testa. OM jag har tur kan vi snacka Kalmar igen. Annars får ingen nämna K innan 19/8!

 

Hur lång är en sån där Ironman triathlon egentligen?

Simning: 3,86 km

Cykling: 180 km

Löpning: 42,2 km

Och när ska jag köra en Ironman?

Jag är anmäld till Ironman i Kalmar, den 19/8 2017. Yeah…

 

Så en vecka alltså. Bara för att få en riktig känsla för hur långt det är. Så att jag inte har den där hittepå-låtsas-ångesten längre. Utan RIKTIG ångest.

Hur tänker jag nu?

Orolig: löpningen, springer max 2mil/vecka.

Piece of cake: simningen, brukar simma omkring den distansen (eller längre) varje vecka, så ingen träningsförändring.

Cyklingen: ute, dubbdäck på, check. Byte av pedaler, check. Väglag: snö-smält-frys-slask-frys-janifattar-spårigt och halt som fan. Har inte cyklat nåt sen ett spinningpass i november och då tänkte jag: det här borde man göra oftare…

 
Min vintercykel, en cyclocross, Kona.

Upplägg:

många korta löppass, kanske ett distanspass på typ 15km.

simma som vanligt

cykling: 3-5 mils-vänja rumpan-hoppas-jag-inte-fryser-ihjäl rundor

Planering

mån: cykling + löpning?

tis: löpning 1 mil + cykling

ons: simning + träningsevent inför everest-challenge loppet

tors: cykling

fre: simning + löpning

lör: cykel

sön: mtb + löpning

Lycka till to me!

Vintercykelvantar, supervarma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.