Fjälltest eller hellweek

Äventyrsutbildningens äventyrsvecka. Men jag kommer bara vara borta i fem dagar, så hellkortvecka borde den heta. Det är de här dagarna som kommer vara värt hela den här utbildningen. Det är nu jag kommer lära mig allt. Nåt nytt. Nåt väsentligt. Nåt som verkligen gör skillnad för mina framtida äventyr. Yey! Sen kommer jag på. Den heter HELLweek. Fan också.

Men jag ser fram emot det.

Den här långhelgen präglas av att man inte får reda på vad som kommer att hända. Hela utbildningen är förresten så. Den här gången sägs det dock vara planerat att vi inte ska få veta och inte att det faktiskt inte är planerat. Träffpunkten har redan ändrats tre gånger på senaste dygnet. Det kommer vara ett mirakel om alla dyker upp vid rätt tid och på rätt plats. Vilket äventyr!

Halva grejen är ju att slänga sig ut i ovetskap och lösa saker när de dyker upp.

Det svåra är att packa rätt saker.

Mitt gamla tält är med. Jag vill testa det. Funkar det, är det stabilt nog, duger ventilationen och det viktigaste: är det tillräckligt snyggt för Instagram? Jag ska verkligen testa. Så man inte har ett tält som blir helt fuktigt, fult och fladdrigt. Och inte alls passar på Instagram.

Vi ska antagligen till Funäsfjällen och vandra, det är i alla fall det som är sagt. Så det lär bli till att äta frystorkad mat, tälta, dricka källvatten, kissa utomhus, snacka, ha det gött. Men antagligen kommer arrangörerna skjutsa oss nån annanstans, gömma våra tält, kissa i våra sovsäckar och äta upp vår mat. Så vi kommer få det förjävligt. Men det är ju inget att oroa sig för såhär kvällen innan. Det blir som det blir. Min packning blev 18 kg. Och då har jag ju för fan inte packat nåt speciellt. Patrick himlar med ögonen. Jag springer runt i huset och plockar grejer, packar, fixar. Ska du inte plocka med robotgräsklipparen också?

-Va? Nä…eller?

-Du tar ju med allt annat.

-Till mitt försvar så har jag faktiskt bara packat tält, liggunderlag, sovsäck, mat, regnkläder och gympadojor. Långkalsonger och mössa. Tandborste och fotkräm. Resten får inte plats.

-Men om du tar ut reservdäcken, då kanske du får plats.

Jag slutar lyssna. Han fortsätter nåt om att det är bra att ha med reservdäck om man hittar en bil i skogen.

Kök måste ju få plats. Och strumpor. Aaaa jag ångrar att jag bara tog en 60 liters rygga från Lundhags. Va fan liksom. Lägger resten av sakerna i en vattentät säck, klämmer fast den utanpå. Det får duga. Patrick skrattar. Du har alltid största ryggsäcken.

-JO, för jag brukar bära dina grejer också. Det är faktiskt inte mitt fel att du är gnällig och hjärtsjuk. Din stackars jävel. Men jag fattar inte, den här gången ska du ju inte alls med.

Han häller upp ett glas vin.

Sätt dig nu, älskling. Det kommer bli fint.

Jag sätter mig, tar en klunk. Andas ut. Jag kommer dö. Jag kommer ramla omkull och sen kommer jag inte kunna resa mig igen, som en skalbagge kommer jag ligga där och alla kommer tycka att jag gör rätt som rullar nerför sluttningen. Så kommer det att bli.

-Bara du lämnar gräsklipparen vid kanten så att den inte går sönder….hahaha.

-Men sluta, du är inte rolig. Hur kan ryggsäcken väga 18 kg?

-Du kanske har stoppat in dammsugaren? Den är ju bra att ha.

Rygga, tält, sovsäck, liggunderlag väger omkring 8 kg. Jag räknar. Maten och snacks 2kg och sen lite kläder, kök, gas. Äsch jag får inte ihop det. Det måste va nåt annat som väger sådär mycket.

-Däck väger ganska mycket faktiskt, glöm inte räkna dom.

-Jag måste ha en skjorta också, det är skönt mot solen och min houdini tjocktröja.

-Nä det är jättevarmt.

-Men på kvällen blir det kallt. Ju.

-Ta regnjackan då.

-Ja, jag har regnjackan också.

Patrick går och lägger sig. Jag vågade inte säga till honom att jag har med no-dunjackan också. Jag räknar kilon och funderar om jag verkligen behöver både kortbyxor, fleece, regnställ och dunjacka. Kanske inte. Den ligger längst ner. Fan också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.