Het Yoga på Färingsö

Vilodag, Yogadag. 2h i ett för hett rum. Hur tänkte jag nu?

Mina yogabyxor är av det tjockare slaget. Så att man inte fryser. De fladdrar lite, men sitter åt vid fötterna så de inte åker upp när man står på huvudet.
Jag stod inte på huvudet och de fladdrade inte idag. De klibbade.
“Skorna” vart också för varma
Jag har hört från en mycket bestämd Yogi, att yoga utövar man där det är kallt, annars fungerar det inte optimalt. Tänk asket. Man gick upp i bergen tidigt på morgonen i Indien för att praktisera yoga. Inte dagtid. Med solen i zenit.
Det är kväll och mörker. Och kallt ute. Kanske kallare än det någonsin blir i Indien i bergen en tidig morgon.
Men det är ju så mycket roligare med värme. Vi längtar ju efter solen och sommaren. Och när man kan tänja sig som en gummiman känner man sig ju som en lyckad yogi. Och svettas.
Det behöver ju inte fungera optimalt heller just nu. Det är ju ingen tävling. Alls faktiskt. Bara slappna av. Jag behöver inte tänka på tings varande eller nuet. Bara spänn rotlås och maglås. Muladhara. Och så lite andning på det med rullad tunga och släpp för f-n  inte tårna med blicken. Mina tankar blir grötiga. Tungan vill inte andas. Min rygg tänjer sig lite för långt och det kittlar när svetten rinner nerför ryggen. Om jag kliar nu ramlar jag ihop. Jag måste hålla ihop och släppa efter. Men ändå hålla igen min överrörliga kropp. Imorgon får jag se om jag lyckades. Det hade varit så skönt att kunna göra yoga på hemmaplan. Bara för att göra det enkelt. 
Två timmar flyger och jag sitter och immar igen rutorna på bilen.
Underbart. Längtar efter en dusch och en vilodag imorgon istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.