Hur man slutar vara vegetarian

Att sluta vara vegetarian. Om man har varit vegetarian i över 25 år, tar det emot att äta kött. Det är en lång process mot att äta sånt som man har klassificerat som icke mat. Men jag testade. Hur det gick? Ja ni…

Steg 1.
Först måste man häva alla jäkla tabun som man lagt över köttet. Det är som en hemlig trollformel, som bara jag ser. Jag ser att det där minsann INTE är mat. OM jag råkar få det i munnen spottar jag automatiskt. Jag får gå hungrig om det bara finns sånt som INTE är mat. Bort med Tabun alltså.
Steg 2.
Konstruktionen av identitet. Vem är jag? Hur förändras den jag är genom det jag äter?
Steg 3.
Närma sig köttdisken i affären. Nu måste jag börja gå till den delen där det ligger kylda, röda likdelar.
Steg 4.
Inte kolla sig omkring i kassan. Undrar om nån ser att jag köper kroppsdelar. Hoppas de inte tror att jag tänker äta dom. Gå tillbaks till steg 2, bearbeta mitt sanna jag igen.
Steg 5.
Hur tillagar man det här? Jag kollar på Youtube. Kan inte blanda in någon annan ännu, tänk om jag inte klarar det här.
Steg 6.
Måste vänja mig vid färg och textur. Inte lätt. Konstigt, kemiskt, snuskigt. köttet ser ut att vara färgat med karamellfärg, knallrött. Sen blir det helt färglöst typ….grått och det ska jag äta? Tur vi har en hungrig hund.
Steg 6,5.
Smaken. Lukten. Åh helvete. Det luktar blod och skumt. Typ mens. Helvete. Äter folk sånt här? Jag vågar smaka. Jag känner mig modig. Men det är fan inte gott. Slutade jag inte äta kött pga smaken? Jo så var det nog. Krydda, krydda, krydda. Chili bearnaise.
Steg 7.
Jag är inte vegetarian längre. Jag är som vilken annan icke straight-edge, fotbollsälskande idiot. Helvete.
Steg 8.
Acceptera.
Steg 9.
Kan inte längre se mina barn i ögonen. “Mamma, HUR kan du äta kött? Vad är du för människa?”
Steg 10.
Börjar dricka kaffe i kopiösa mängder, man blir ju skittrött av kött.
Steg 11.
Livsmedelsverket varnar för kött. Allt rött kött. Ät högst 500 gram per vecka. Man får inte bara hjärt/kärlsjukdomar, utan även vissa cancerformer är bevisligen köttets fel. Får lite ångest.
Steg 12.
Mannen råkar ut för en hjärtinfarkt. ALLA måste minska på köttet.
Steg 12.
Råkar kolla på dokumentären “what the health”. What the hell??
Börja laga vegetarisk mat igen. Ljuvligt gott. Riktig mat. Nyttigt. Man känner hur kroppen lever igen. Lätt. Stark och pigg.
Steg 13.
Ångrar mig. Blir vegetarian igen.

Processen tog typ 3 år. Är på steg 13 just nu.
Undrar hur lång tid det tar att komma tillbaka. Jag vill ju helst vara vegan. En sån där straight-edge som åker snowboard. Med dreads och surfbräda. Tror dock tyvärr det tåget har gått.

pumpasoppa med tryffel
Veganskt bubbel. Yeah!
Lasagne utan plattor, bara grönsaker
Tacokväll: Pico de gallo, blandad svamp och guacamole.
Algnudelsallad med broccoli och tofu
Veganskt bubbelvin

Edit: Vegan innebär att man till skillnad från vegetarian inte äter mjölkprodukter eller ägg och självklart ingenting annat från djurvärlden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.