Klättring grönt kort

Upp, upp, upp. Inte titta ner. Inte titta ner. Jag står på små, små, pytte, pytte plastgrejer som är inskruvade i nån jäkla spånskiva och de sa att det skulle hålla flera hundra kilo. Yeah, right. Han lovade. Men det är väl så olyckor händer, när det där säkra inte håller. När det var en spricka i plasten som ingen sett, eller när väggen var rutten bakom så att hela skiten rasat.
-Nej, nån vägg har jag aldrig hört talas att den rasat. Den enda olyckan som jag vet, är när någon trodde att han var säkrad men inte alls satt fast. När man isklättrar kan hela isblocket rasa däremot, då är det bra att man vet vad man gör. Det är därför vi lägger så många timmar på säkerhetsgenomgång med er nya.
Ok. Ingen isklättring alltså. Nu bara upp. Upp, upp, upp. Titta inte ner. Men va fan, titta inte ner!!
-Ojojoj, jag vill ner! NU!
-Nu får du lyssna på mig. Din vänstra fot lyfter du lite åt vänster, där ha du ett fäste.
Jag hittar. OM jag inte hade lyckats knyta den där dubbelåtta-knuten, då hade han aldrig släppt upp mig. Då hade jag inte behövt göra det här. Fan att jag klara den där knutjäveln.

Klättercentret i Akalla, suddig dubbelåttaknut.

-Och nu reser du på dig.
-Nej.
-Johodå! Det fixar du.
Ok, jag gör väl det då.
-Och så tar du tag i nästa handtag.
Jag är uppe. Jag måste bara kolla min knut. Dubbelåttan. I den hänger jag. Allt hänger i den. Tänk om jag inte har knutit den ordentligt. Tänk om han inte kollade den riktigt. Ser den inte lite lös ut? Vad gör dom där nere egentligen? Och så kollar ner. Shitfan vad högt.
Svindel.
-Jag kommer ner nu.
-Jag har dig.
Jag släpper. Det är nog det värsta. Att släppa.
Mina händer skakar när jag kommer ner. De är helt vita, min ena nagel har gått av och jag andas för snabbt. Jag har kramp i underarmen och vänstra delen av ryggen.
Nån känd klättrare sa att han var höjdrädd men klättrade ändå på en massa farliga berg, då kan väl jag för fan kunna klättra lite lätt på en feg inomhusvägg i Akalla! Hallen är ändå klädd med gummimattor och jag är säkrad upp till tårna, med sele och nån jävla hemmagjord dubbelåtta.

Vi har fått en grundkurs från Klättercentret, för att få ett grönt kort i klättring genom Adventure Academy.
6 timmar uppdelat på tre tillfällen och ett skriftligt prov, sen har man grönt kort.
Jag har grönt kort! Yey!

 

Se till att inte missa nya inlägg, gilla mig på Facebook eller följ mig på instagram:

[efb_likebox fanpage_url=https://www.facebook.com/www.chaly.se/] [wdi_feed id=”2″]

 

https://refer.creativelive.com/s/danckwardthttps://refer.creativelive.com/s/danckwardt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.