Kött=Shit

“Bara 5% kan man skylla på generna. Resten är livsstilsrelaterat. Genom din Livsstil kan du förändra dina gener. Genom din tro kan du övervinna cancer. Du kan förändra dina gener mycket lättare än vi tidigare trott.” Föredraget igår av Dr Brian Clement gav en mängd revolutionära siffror och statistik. Det var spännande att lyssna på honom och det enda hoppet i den långa rad av gifter och toxiner som omger oss var detta. Du kan bestämma själv hur du mår. Du bestämmer själv vad du stoppar i dig. Du kan förändra dina gener.
All näring finns i gräs. Ät inte kossan utan gräset direkt.
Jag brukade odla vetegräs och ge till barnen. “Hulken”- dricka och dom tyckte det var kul. Varför slutade jag med det? För att dom slutade sälja helt vete på min hälsokost? Jag minns inte längre. Nu blev jag inspirerad att börja med det igen.
“Rawfood is good. Living food is better!”
Du ska helst odla själv. Visst det låter som en ouppnåelig utopi med en stänk av gröna vågen vid första anblicken, men om man benar lite i det behöver det inte vara så komplicerad. Odla lite groddar i ett glas, så lite krasse, låt gräset växa i köksfönstret, så får du en dos av grönt och levande. Åtminstone en gång om dagen. En vanesak, en viktig sak, som det lönar sig att lägga en minut på eller två. Du som har trädgård, plocka tex brännässlor, inte bara dom späda på våren går att äta. Bladen lämpar sig utmärkt i vilken sommar-smoothie som helst.
Det känns skönt ibland att lyssna på någon som är mer extrem än man själv. Man känner sig inte alls onormal längre, får lite ny inspiration och träffar likasinnade.
På lunchen diskuterade några av oss om hur man vänjer barnen vid gröna drinkar, om ångesten när man tänker på skolmaten, om att barnens allergier/astma och koncentrationssvårigheter försvunnit med denna kost. Vi pratade om svårigheterna att välja bort plast, svårt att hitta ekologiska kläder om man är intresserad av mode och påminde varandra om vardagsgrejer som man lätt kan förändra. Man måste välja sina slag. Transformationen kommer successivt.
Dr Brian Clement och hans svenska fru Dr Anna Maria Clement är på Europaturné och försöker inspirera människor till ett hälsosammare, om än något extremt och asketiskt, leverne. De driver tillsammans Hippocrates Health Institute i Florida. Här tar dom emot patienter med olika kroniska sjukdomar. En studie pågår just nu med patienter i fas 4 cancer med goda resultat, dvs överlevnad. Om man har ont eller är dödssjuk, då testar man nog allt. Då hade jag åkt över och kört deras 3 veckors-program utan att blinka.

Lunchen från open world café i Danderyd
Rawfood glass!! Snart i en butik nära dig!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.