Löpning, hur fort går det egentligen?

Jag försökte att följa ett färdigt program, igen. Men jag är ledsen, jag har ingen löpar/gps klocka så jag vet inte hur fort det går. Visst jag har en app och ser vad snitthastigheten är efteråt, men under tiden nej det visar den inte. Jag har ju mobilen på armen. Borde kanske bära den i handen och kolla på den hela tiden..
Jag har iaf ingen känsla för hur fort jag springer just nu. Ingen aning, det känns fort. Det känns jobbigt. Men det känns som om man borde ha en klocka så att man vet om det kändes jobbigt eller inte, så att man vet om det kändes fort eller inte. Så att man ökar farten när det står i programmet spring i 6 min/km tempo.
Måste jag köpa en klocka? Ja! Den kostade 3000kr. Nej!

Spring i “fel” skor ibland, det ska förebygga skador. Här asfaltskorna i terrängen. Valde kanske en lite väl lerig dag och lite väl vita skor. 

Först distansen sen tiden. Jag kör på det så länge och min diffusa känsla. Tänkte 2 mil/vecka. Hörde då att en kompis sprang 4, lite drygt. Den veckan sprang jag inget alls. Man ska fan inte prata med folk alltså. Nu har jag då ökat målet till 2,5 mil. Jag har en runda på 5 km i skogen och en på 1 mil på grus/asfalt. Så jag måste åka till olika spår för att få till längre. Vägra springa två varv på asfaltsvägen. Skittråkigt!

Hon får följa med på 5 km rundan. 13 år ger sig till känna, eller så är hon bara uttråkad…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.