Dubbade löparskor

*i samarbete med addnature.com*

Att dra sig upp ur den där djupa soffan är inte lätt. Och jag vill inte göra det. Det krävs så mycket träning för att bli bra och jag vill inte lägga mycket. Att frisk-träna är inte kul. Det intalar jag mig själv iaf. Mellanmjölk liksom, inte för hårt och ganska lätt.

Men det är där jag är nu. Och jag har inget mål. Det är ju bara för sorligt. Inga extrema lopp inbokade, inga äventyr planerade, inget står på agendan. Vad ska man då träna för?

Men jag vill kunna göra nåt. Inte känna att jag är för trött, för svag, för tråkig.

 

Hela november tänkte jag att jag är nog mer av en sommarträningstyp. En sån som gillar att springa på sommaren, när man knappt behöver några kläder. Då springer jag av mig själv. Bara joggar omkring och avslutar med ett dopp i sjön och allt är sådär härligt.

Men sen när det väl var sommar, om jag ska vara ärlig, så var det för varmt, för mycket pollen och en massa mygg. Och sjön blommade.

Så jag gillar nog hösten bättre. Då när det är lagom varmt, vackra färger på träden och fräsch lukt i mossan efter ett lätt sensommarregn.

Men nu är hösten förbi. Och jag har knappt varit i skogen.

Jag måste inse att jag är en såndär som inte kommer ut. Alls.

Men nu vet jag! Vinterlöpning! Det är jag! En sån som springer på krispig snö. På glittriga frosttyngda vägar. I solsken, förbi snötunga grenar. Jag kanske är en sån som springer på en frusen sjö.

Ja, så får det bli.

Det är slutvilat nu. Man blir inte bättre av att vila. Den där dagen, då man utvilad skuttar upp ur sängen och rakt ner i löparbyxorna kommer liksom aldrig. Sluta vänta på den!!  Adventslöpning, here I come!

Nytt gymkort och dubbade löparskor gör december till början av mitt träningsår.

 

December är min månad. Tända ljus och glögg och komma ut i skogen när det är ljust.

Jag börjar december med en adventsjogg och nya löften till mig själv: jag ska få komma ut och röra på mig, för det är jag värd. Det är jag skyldig mig själv.

Tack Addnature.se för att ni hjälper mig att komma tillbaks. Med dubbade löparskor.

Salomon Speedspike reflective 15 dubbar, lätta, snabba, sköna. Inga ursäkter! Här hittar du dom: Salomon Speedspike

*i samarbete med addnature.com*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.