Nattmacka det är inte alltid som det låter

Jag äter alltid sent. Också. Kommer hem sent från jobbet eller träning, eller både och. Eller så är jag mest stressad när barnen springer omkring, så fort dom har lagt sig äter jag. Jag är då grymt hungrig. Äter kl 18-19 vanlig middag och sen nattmackan vid 21-22, men aldrig macka. Varför inte macka? För att minska inflammationsrisken efter träning. Så jag försöker fokusera på basbildande kost pga min övertygelse om att för mycket syra i kroppen är skadligt och skapar inflammatoriska processer i svagaste länken. Samt att jag gör en egen liten studie i vad som hjälper knakande knän. 
Jag undviker vete, mjölkprodukter, socker och glutamat (förstås).
Idag blev nattmackan: advokado, tonfisk, tomat, gurka, solrosfrön, nori-alger, salt, citron.
Till det Yogite och vatten.
Jag tror att kroppen behöver byggstenar på natten för att bygga upp och stärka kroppen. Just finns det dock en mängd idéer och en del forskning som tyder på att kroppen mår besuttna mat. Men eftersom jag vaknar illamående när jag inte äter sent kör jag fortfarande på det. 
Men däremot ska jag testa maffetone metoden när jag springer för att öka kroppens förmåga att omvandla fett till energi. Det måste ju löna sig i en längre tävling. Istället för gel varje timme eller oftare. Tänk vad pengar man måste spara!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.