Tapas och snack

Vi sitter här och pratar. Bara du och jag. Solen har gått ner bakom din rygg och svettdropparna rinner ner på min. Det är så där riktigt kvavt och äkta, om man bortser från Elvis-imitatören som står och skrålar i restaurangen bredvid. Vi har hittat det enda spanska stället som finns här i turistområdet. Dom serverar dock koala och känguru, struts och nåt annat som jag glömt. Så vi har inte några höga förväntningar på de spanska tapas som står på menyn. Vi beställer in en flaska av det dyraste vinet för 14 euro och småmyser lite. Vår semester är strax över och vi drömmer oss bort.

-Vi har det ganska bra.
-Ja det är ganska fint.
-Jag har inte hunnit simma så mycket.
-Men vi har varit på gymmet.
-Vilken tur att vi åkte hit.
-Ja vi borde åka hit oftare.
-Ja, det finns ju hjärtstartare överallt.
Vem som helst kan när som helst ramla ihop och dö, så har det ju alltid varit. Det har för oss, och framförallt mig, bara blivit lite extra påtagligt. Men jag har blivit lugn i det.
Jag har tillåtit mig att tänka de hemskaste tankarna. Jag har funderat och fantiserat om hur det hade varit om du inte hade varit med på semestern. Jag har gråtit på Mercadona (supermarket) när jag hittade “våra” kikärtor som vi alltid åt förr i tiden, när vi bodde i Spanien och hade ont om pengar. Allt sånt. All ångest, smärta och förvirring har jag svettats ut i värmen och tvättat bort i havet.
Jag är inte längre rädd för att du ska ramla ihop och dö hela tiden. Då och då kommer det över mig fortfarande, en bild, en tanke, du som inte andas. Jag får fortfarande panik och gråter, men skillnaden är att jag gillar dom stunderna, de följs av sån tacksamhet. Jag vet att det inte är verkligt och att jag alla lever just nu.
Och om det värsta händer vet jag att jag klarar det. I akuta situationer är jag klar och fattar rätt beslut. Det löser sig. Det är skönt att veta mitt i allt.
Våra tapas var faktiskt spanska och jättegoda. Vinet är det godaste vi druckit i Spanien den här gången, trots att det är lite för varmt. Allt är lite för varmt just nu, men allt löser sig. Det är dags att komma ut, på andra sidan.
Det är dags att damma av min cykel när vi kommer hem. Jag är redo.

Chorizo in vino
Patatas Bravas

En reaktion på ”Tapas och snack

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.