Adventure Academy 2018, nu är vi igång!

Första träffen.

Acid training. Här börjar vi. Lite äventyrs-träning, i en källarlokal i Vasastan.
Vi hälsar lite sporadiskt på varandra. Ingen visste ju vem som är kommit med, känner jag igen någon? Jodå. Jag nickar och tar av mig jackan. Det finns inga omklädningsrum.
Alla sätter på sig pulsband. Det är i pulsen du hittar nyckeln till att bli bättre, starkare och snabbare, säger instruktören. Själv tävlar han i rodd.
Det finns cyklar, rodd- och stakningsmaskin. Några TRX band dinglar från en ställning och allt är svartmålat.

Cirkelträning, typ 10 min på varje grej. Jag börjar med rodd. Först grön puls, på 70% av max, sen lite hårdare på ca 80% och sen sista minuten på 90%. Jag hamnar såklart på maxpuls direkt. Jaja, jag får väl lugna ner mig lite, ändå ingen som blir impad över min prestation här. Äventyrare tar det ju lugnt.
Blodsmak i munnen, en kille lägger sig ner på golvet. Undrar om de har en hjärtstartare i lokalen.  Fast annars borde det finnas en på Coop mittemot. Det hinner vi. Det tar max 2 min att springa fram o tillbaka.
Fast det är nog bara mjölksyra. Mjölksyra kan man må jävligt illa av. Lätt hänt om man går på vad pulsklockan säger, istället för på känslan.
Risken att jag skulle råka ut för ytterligare ett hjärtstopp i min närhet under min livstid är minimal. Eller?
-Nu kör vi en omgång till!
Jag slutar kolla på min puls-siffra på skärmen och går på känslan, blundar lite och känner hjärtat jobba.
Det är riktigt roligt faktiskt.
45 min och jag är rejält svettig. Äventyrare duschar ju inte, så vi går direkt till nästa anhalt: Downtown Camper.

Vi är 20 stycken som ska gå den här äventyrsutbildningen Adventure Academy 2018.

Det kommer att vara träffar varje månad, med lite olika teman. I december, ska vi tex ta grönt kort i klättring, laga mat ute och sova i tält.

Utbildningen är bred och syftet är att man ska kunna planera och genomföra ett eget äventyr i sommar. Krav: minst 2 veckor långt, så mitt äventyr tar såklart minst 4 veckor. Åh, jag måste verkligen komma ifrån det här prestationsfokuset. Men framförallt ska man genom och efter den här utbildningen, kunna inspirerar andra att göra sina egna äventyr.
OM du vill träffa oss på Adventure Academy, kan du redan nu boka in Explore-mässan (fd vildmarksmässan) i Älvsjö 9-11/3 ´18 (samtidigt som båt- och fotomässan). Där kommer vi nämligen hänga hela helgen.

Efter Acid Training, har vi informationsgenomgång. Vi sitter på Downtown Camper, det nya Scandic hotellet vid Brunkebergstorg (bakom Kulturhuset). Wow, vilket ställe! Konferensrummet består av soffgrupper och trästubbar att sitta på. Äventyrare älskar att sitta på stubbar!
Vi kikar in i övriga konferensrum och de är verkligen annorlunda, inspirerande. Inget vitt och kliniskt så långt ögat kan nå, här vet du direkt att du inte är hos tandläkaren, du behöver inte ens fråga. Kul och bra koncept, kör din konferens här nästa gång! När man bor på stället får man låna kajak, cykel eller longboard. De har gemensam löpning med “After Run” i baren och vid hissen står det pingisbord. En jättelik hängmatta hänger över foajén, som ett nät, där man kan lägga sig och chilla (eller spotta på de andra gästerna som går förbi ;)) Allt går i trä, grön mossa och brunt. Det jag speciellt gillade med hotellrummen var att det fanns en dyna i fönsterkarmen, där man kunde sitta. Jag saknar alltid någonstans vettigt att sitta på hotellrum. Skrivbord är ju bara så trist.

För fler bilder från Downtown Camper, se länken nedan.

Vi fick info om och av sponsorer. Info kring vilka alla är, både ledare och deltagare och vilka äventyr de andra i klassen ska göra. Jag försökte komma ihåg, många intressanta och roliga äventyr, men shit vad många vi är!

Vi fick också lite tips kring vilka resurser vi har att tillgå och hur vi ska tänka kring PR. Testade kläder och skrev upp storlekar, vi blir sponsrade från topp till tå, sånt är ju alltid kul. Sen fotograferade och utfodrade. Ett späckat schema utan paus.

-Vi kommer att filma er och vi kommer att lägga ut allt på sociala medier. Det kommer även att bli en dokumentärserie hos Horizon Sport, som är en typ Netflix för sport och äventyr. Om du inte gillar att vara på bild, är detta nog ingen utbildning för dig.

-Minst fem per årskurs brukar göra en helomvändning och ändra hela sitt liv, många av er kommer att jobba med detta sen. Det är en fantastisk möjlighet, ta vara på den!

Yes box! Det ska vi göra!

Acid training

Downtown Camper

Adventure Academy

6 reaktioner på ”Adventure Academy 2018, nu är vi igång!

 • 10 november, 2017 kl. 22:58
  Permalink

  Oj, kors i taket! Vad är det som gjort att du valt att hoppa på detta (och hoppas på ett svar från dig, snarast än från presteraren i dig <3)?

  Svara
  • 11 november, 2017 kl. 00:23
   Permalink

   Det var en kompis som tipsade mig. Jag tyckte det lät spännande, som en kul grej för mig, bara för mig. Och sen behöver jag verkligen mer kunskap när jag drar iväg hela familjen på äventyr, speciellt efter det som hände min man. ?.

   Svara
  • 10 november, 2017 kl. 18:35
   Permalink

   Yes! Jag hoppas på det! ❤️

   Svara
 • 10 november, 2017 kl. 11:25
  Permalink

  WOW! Så himla cool med Adventure Academy – visste inte ens att det fanns. Blir spännande att följa ditt äventyr!

  Svara
  • 10 november, 2017 kl. 18:34
   Permalink

   Ja, det ska bli riktigt spännande! ?

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.