Ansökan till Adventure Academy 2018

“Vi kommer aldrig mer ta sådana risker”, sa jag. “Vi kommer aldrig mer semestra där det är folktomt och där det är långt mellan täckning. Vi kommer överhuvudtaget aldrig mer semestra utan satellittelefon och hjärtstartare. Vi kommer heller aldrig mer delta i lopp. Jag kommer inte tävla nåt och du får bara göra lagom grejer.”

Så vi ställde in våran familjesemester där vi skulle vandrat från Abisko till Nikkaluokta. Det får jag göra nån annan gång. Kanske bara med barnen. Den där hjärtsjuke mannen jag råkat få på halsen får fan stanna hemma.

 

Jag heter Chaly är 41 år och ansöker härmed till Sweden Adventure Academy.

 

Jag behöver hjälp med att våga igen. Våga leva det liv jag vill leva. Orka vara den drivande i familjen när det gäller friluftsliv och fjälläventyr, stigcykling och downhill. Orka släppa taget. Om nån hade tänkt lägga sig ner och dö nu igen, så kanske jag kan rädda hen. Eller inte. Kontrollbehovet gnager i märgen. Det är verkligen dags nu. Jag hade planerat att gå lite olika kurser, men så blev jag tipsad om denna äventyrsutbildning, med en mängd olika delmoment. Jag tror jag har saknat helheten. Borde jag söka? Ja, varför inte?

Ansökan till Äventyrsskolan skulle innehålla ens äventyrs CV. Inte sitt vanliga CV alltså? Hur skrivet man ihop sitt äventyrs CV, vad ska jag ta med? Alla äventyr såklart!  Men vad har jag gjort för äventyr?

Jag har såklart lite bråttom, ansökningstiden går ut imorgon. Typiskt mig, men jag funkar ändå bäst i sista minuten.

Jag skramlar ihop lite äventyr. Jag har ju tältat i Bolivia en dryg månad, vandrat i Australien och cyklat i Indien. I modern tid har jag ju dragit med barnen på en mörk höstvandring och tvingat dom på fjällsemester.  Vi cyklar en del också, gills det som äventyr? När jag tänker efter är jag ju ganska äventyrlig av mig. Det går bra! CV:t blir långt. Undrar om jag borde byta ut mitt CV på LinkeIn? Roligare med äventyrs CV ju! 🙂
Sen ska man beskriva sitt drömäventyr, som man vill genomföra sommar 2018 och berätta om sina äventyrsambitioner. Jag sitter halva natten, innan jag skickar in.

Salar de Uyuni, Bolivia.

Några veckor senare får jag beskedet att jag är en av de 40 som kom med till en try-out för utbildningen. Det är 20 platser på utbildningen. 500 kr om jag vill komma, då ingår T-shirt.

Try-outen är uppdelad i fyra delar står det i mailet, en bushcraft-del, en teamwork, ett fystest och sen ska man hålla föredrag om sitt äventyr, i 3 minuter. Jag funderar, formulerar och skriver om. Varför vill jag göra det där egentligen? Och hur ska jag göra det? Och ska hunden med? Jag skulle ju förfina mitt äventyr på utbildningen, jag chansar. Funderar, formulerar och skriver om.

Jag går ut och joggar, lyfter min skivstång och får träningsvärk from hell. Det här är ju riktigt kasst. Självförtroendet sjunker. Jag googlar bushcraft. Åh fan, det är ju allt det där jag vill lära mig. Ska man kunna det innan? Skitockså. Men jag åker dit.

Kräksnervös.

Fortsättning imorgon.

Bild från Idre i somras. Tredje sommaren i Idre.

 

Vill du läsa mer om Adventure Academy? klicka här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.