För gammal för kreativt skrivande?

-Mamma, betyder det att när jag börjar på universitetet, så kommer det vara folk som är såååå gamla som du där?
-Jo, så det kan det ju bli.
-Åhnej. Vad pinsamt.

Kreativt skrivande är Södertörns mest sökta kurs varje termin. År efter år har den hållit sig som nummer ett. Så jag kan bara säga grattis till er som sitter här och kommit in. Och snälla, säg till oss om du inte vill gå den, det är många i kö.
Omkring 700 personer söker till dessa 26 platser.
Jag ser mig omkring, sex killar och tjugo tjejer. Killarna sitter längst fram. Allihopa. Jag är äldst. Inte helt oväntat. Jag tar ju en paus, från mitt andra liv, vad nu det skulle bestå av.  Medans jag funderar gör vi en spontan skrivövning. Pennan flyger över pappret och jag får kramp i fingrarna, måste ta med datorn till nästa gång. Kan det här bli mitt nya liv på riktigt? Får man ens ha detta som liv? Är det verkligen vettigt att gå en A-kurs när man är över 40?

Det är ju egentligen alldeles för roligt.

Men nu sitter jag i alla fall här med ännu en hemtenta och terminen är snart slut.
Jag sökte denna kurs utan några större förhoppningar att komma in. Mina gymnasiebetyg räcker inte till för superpopulära kurser och mitt högskoleprov har gått ut sen länge. Man kan söka denna kurs direkt efter gymnasiet. Det är störst konkurrens på A-kurser. Jag måste slåss om en plats med alla duktiga unga vuxna från idag.  Jag kommer kanske in via poängförtur (tidigare studier), tänkte jag.

Hursomhelst. A-kurser brukar vara svåra.
Efter första urvalet låg jag på reservplats 39 av 19 i min urvalsgrupp. Ja, det var ju fett kört.
Men när andra urvalet damp ner i inboxen hade jag kommit in.
Wow!
Kunde inte tro på det riktigt. Och här sitter jag nu och analyserar och skriver texter på heltid.

Eller nä, jag sitter ju här och skriver blogg istället. Bra, Chaly!
Och jag vet inte ens vad jag ska skriva om i bloggen längre. Och det var ju det inlägget skulle handla om! Vad vill ni läsa om? Mer om hjärtstopp? Träning? Äventyr?
Om barnen, hunden eller mitt pluggande? Eller lite om allt möjligt?
Flest läser när det handlar om Patrick. Men jag tänkte ju inte att min blogg skulle handla om honom hela tiden. Eller?

Man ska ha en nischad blogg om man ska lyckas, säger alla bloggkollegor. Man ska ta sin expertis och sin unika historia och göra business på den. Det är ju lite fult i Sverige att tjäna pengar på sig själv. Men jag skulle vilja det. Jag skulle vilja veta, vad ni är intresserade av. Hur jag ska gå vidare. Vad är det som är intressant? Vad ska jag satsa på.

Jag bör nog återgå till hemtentan…Den har stagnerad. Den handlar bla om Sara Danius text om socker. Om frestelse och förmågan att stå emot. Om 1800-talets förakt till socker och jag blir förvånad att det föraktet lever kvar än.

Oavsett vilket är jag glad för att ha kommit in på en utbildning i kreativt skrivande. Jag behöver lite inspiration kring mina andra längre skrivprojekt som jag har på gång. Det gäller att utmana och utveckla sig själv hela tiden. Denna kursen har faktiskt lyckats.

Vi får se vad som händer i höst. Uttagningsprovet för fortsättningskursen på 12 sidor löpande text har jag i alla fall gjort. Håll tummarna.  Men jag vet inte ens om det kommer funka ekonomiskt. Fortsättning följer.

Hjälp mig gärna nedan, genom att klicka i vad du vill läsa mer om i bloggen!
Tack och trevlig kväll på er!

[os-widget path=”/chalydanckwardt/hj%C3%A4lp-mig” comments=”false”]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.