Sista minuten tips för Caminon. Tack!

Camino de Santiago de Compostela, en pilgrimsfärd med karta, pilar och appar.

Bild lånad från youtube caminoways.com

Jag vaknar mitt på natten. Helvete! Jag har inte bokat några vandrarhem, vi vet inte vart vi ska sova! Vi gick vilse i drömmen, det var mörkt och vi kom bort oss i skogen. Fan att jag läst den där Paulo Coelho boken om caminon. Nu måste jag bekämpa onda hundar och åkalla magiska hjälpare i sömnen, bara för att hitta fram. Tur man kan sammankalla internetgudarna nuförtiden. Men tänk om mitt internet inte funkar och telefonen laddat ur.

Vi åker strax. Camino de Santiago de Compostela here we come, och jag tar med några barn. Vi ska vandra på höstlovet. OM Gud vill.

Ok. Vi kommer fram till Pamplona. Där bokar jag. 1 rum, 1 vuxen 2 barn. 532kr. Klart. Undrar om de ser vilken tid jag bokade? Då släpper de säkert inte in oss.
Sen går vi antagligen till foten av Alto del Perdón. Det blir typ 11 km, med lunchpaus. Men ifall barnen vill gå längre går vi över Alto del Perdón och letar efter ställe att sova på andra sidan kullen. Så jag kan inte boka nåt där ju.
Och nästa dag beror ju lite på om vi startat innan eller efter Alto del Perdón.
Det hade nog varit coolt att gå uppför den där Alton i soluppgången. Ja! Jag väcker barnen kl 05.00 och sen beger vi oss ut i pannlampans sken och smyger uppför berget. Yeah right. So not gonna happen.
De vaknar tidigast kl 8. sen frukost. Sen gå uppför alto f Perdón.
Sen nerför, sen fika. Sen gå vidare. Kanske en omväg till nån 8-kantig kyrka. Lunch. Sen är vi nog i Puente la Reina?
Eller?
Ja ni ser jag kan inte planera nåt.
Kontrollfreaksångest. Det ordet finns på riktigt va?
Jag är nog mest orolig för att inte hitta själva härbärgena när vi är inne i byn. Jag hittar ju som om min inre kompass var tvärtom. Fast den är inte tvärtom jämt. Är det höger eller vänster här? Jo det borde vara höger så det är säkert vänster. Jag tar vänster och det var fan höger.
Men jag har läst att det är pilar på den där vägen vi ska vandra. Pilar, som pekar åt rätt håll. Jag somnar om och drömmer om gula pilar.

Jag har laddat hem tre appar om Caminon. Camino Pilgrim, Buen Camino och Wise Pilgrim app. Dom två första är gratis och wise pilgriom kostade 52 kr. De innehåller kartor, albergues (vandrarhem), historia, avstånd mellan matställen och saker och lite annat användbart. Recension av apparna kommer efter vandringen.

Dessutom kommer jag att ha 2017 upplagan av Brierley´s “A pilgrims guide to the Camino de Santiago”. Man kan ju nästan tro att jag ska gå flera månader och inte bara 5 dagar eller nåt. Men nu känner jag mig lite mer förberedd än inatt. Bild på boken hittar ni här.

Bra sidor med tips inför resan:

Lindsey Cowie youtube

Camino Adventures blogg

Camino Forum, sök din fråga eller ställ en ny

Följ vår väg på instagram: @chalycool

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.