Mitt barn skolkar

Jag åldrades flera år på 5 sek.

Nyckeln låg kvar på sitt gömställe utanför vårt hus. Dörren är låst. Inga skor i hallen, ingen väska ingen jacka. Jag skriker: AMADEUS!
Inget svar.
Det kan ju inte vara sant. Är han inte hemma. Jag springer uppför trappan. Rycker upp hans dörr. Inget barn.

-Ja det är från Polisen. Vi har fått en anmälan från Skolan att en Amadeus saknas.
-Ok. Jo dom har ringt mig också. Har dom ringt polisen?
-Ja det här är allvarligt. Har du kollat om han är hemma?
-Nej.
-Har du försökt att nå honom?
-Han svarar inte på mobilen eller på Skype. Jag är på jobbet.
-Det är viktigt att du kollar om han är hemma. Annars måste vi lägga ett ärende på det här.

Och han var inte hemma.
Tills han kom ut från toaletten. Dom sekundrarna var fruktansvärda.
Han hade gömt sig på toan och gömt sina ytterkläder.
Han var sur, tills han såg att jag började storgråta. Jag kramade honom hårt, han kom inte loss.
-Åh herregud, Amadeus!! Såhär får du inte göra mot mig. Såhär får du inte göra mot mig. Gör inte såhär mot mig.
Åhnej.
Allt släppte och jag ylade och grät.
-Förlåt, förlåt jag trodde du skulle bli arg över att jag var hemma.
-Jag är så glad att du är ok, att du lever och att du är oskadd.

-Sovgott, jag älskar dig.
-Jag älskar dig också mammis.
Jag gråter för det mesta när du säger det och såklart extra mycket den här dagen. När du sa det första gången, var du kanske fyra. Då grät jag så mycket att du skulle sagt: “chilla lite mamma” om “chilla” hade varit uppfunnet då. Men jag insåg att mitt barn äntligen gjorde sånt som folk lägger upp på Facebook, sånt där gullesnuttigt. Sånt där som man trodde folk hittar på. Och nu gjorde mitt barn ochså så, på riktigt!
Och han slutade inte säga det heller. Varje kväll, oavsett om han haft en dålig dag i skolan, oavsett om han var sur på mig för att han fått stänga av Ipaden aaaalldeles för tidigt, oavsett om han var jättegrinig eller hungrig eller bara inte ville sova. Han känner det ändå. Att jag är bästa mamman och att han älskar sitt liv och mig och familjen. Han känner liksom så. Nånting måste jag ändå ha gjort rätt.

Och det är klart, det är nog inget konstigt. Det är ju så det ska vara, det är så det borde vara.

-Älskar dig över allt annat. Bästa mammisen i helaste världen.
Det är du som gör mig så bra. Grattis på födelsedagen bästaste Amadeusen i hela världen.
Min älskling.
12 år idag.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.