Mountainbike på Fornstigen

Kör lite mountainbike, så blir du glad. Jo tjena.

Fornstigen är en kulturled på Lovön, Ekerö, där man får cykla. En av de bättre lederna i Stockholmsområdet. På soliga sommarhelger är den välbesökt, idag not so much.

Men alltså, det här skulle ju vara kul ju. Något jag gör för att må bättre. Jag skulle njuta och utmanas och tycka det är kul. Inte släpa-skittung-cykel-genom-kärr-börja-gråta-kul. Och, oj vad varmt (var det inte frost imorse?) och fuck så lång den här fornstigen var. Jag tänkte bara på de där flowiga delarna. Man står upp och bara glider med, böjer lite lätt på armarna med gungande knän, hoppar lätt över spetsiga stenar och rullar över hala rötter. Den känslan, ja ni fattar. Men det var precis tvärtom. Som om leden gick åt fel håll, med bara uppför.

Paus längst upp på en klipphäll. Solen skiner som in i helvete och fjärilarna sjöng eller dansa eller va fan dom gjorde, men inte ville dom vara med på kort, dom jävlarna.

Och fler uppförsbackar och mer lera och hala rötter. Bakdäcket slajdar iväg, knäna doppas i gyttja och jag svettas. Hur dålig kondition kan man ha egentligen? Och så kommer jag på att jag nog bara har hjärtfel eller nåt och det är nog inget fel på min kondition egentligen. Bra tanke! Fler såna tack! Och så är det varmt. De hade lovat regn, men det blev inget med det.

Sammanfattningsvis: jävla massa uppför och trögt, massa rötter som ligger längs med i körriktningen, spetsiga stenar som är ute efter dig personligen, för att inte tala om dom falska fjärilarna som pickar dig i huvudet. Ganska trevligt ändå. Välkommen till mina hoods!

 

8 reaktioner på ”Mountainbike på Fornstigen

 • 7 maj, 2017 kl. 19:10
  Permalink

  Fornstigen är grym, men kräver tre-fyra rundor för att man skall få lite flow.

  Har inte kommit ut ännu i år, så hojta gärna om du vill ha lite otränat sällskap. Blir ett bra pass för mig, jag har 18km dit, 18km runt och såklart 18km hem. Du får lite kortare.

  Svara
  • 7 maj, 2017 kl. 19:41
   Permalink

   JO precis, jag har bilen dit och hoppar av innan övergången till andra sidan. Det blir faktiskt mycket kortare. 😉 Synd att du jobbar dagtid nuförtiden.

   Svara
 • 6 maj, 2017 kl. 19:38
  Permalink

  Kan känna doften av tallarna… en av de mest njutbara dofterna jag vet. Barndomsminnen.

  Svara
  • 6 maj, 2017 kl. 20:53
   Permalink

   Minnet av sommarlov! ?

   Svara
 • 6 maj, 2017 kl. 13:07
  Permalink

  Du skulle ha promenerat i stället för det såg väldigt fint ut! 🙂 Eller cyklat åt andra hållet. Heja dig som gav dig ut i alla fall!

  Svara
  • 6 maj, 2017 kl. 13:35
   Permalink

   Ja, kanske det ?

   Svara
 • 6 maj, 2017 kl. 10:09
  Permalink

  Haha, härligt med lite distans till sig själv 🙂

  Jag kan även rekommendera en annan MTB-led vid Fiskartorpets hopptorn. Jag brukar gå den med vovven och det är lagom mycket uppför och nerför och mer flow.

  Svara
  • 6 maj, 2017 kl. 13:36
   Permalink

   Den ska jag testa! Tack för tipset.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.