Packlista. Camino de Santiago med barn

Planen är att vandra en del av Camino de Santiago, med två barn (10 och 12 år) på höstlovet. Vandring i ca 5 dagar och sen en helg i Madrid.
Vad ska jag packa? Jag frågar goolge och förtränger Madrid. De får stå ut med att vi kommer i vandringsbyxor helt enkelt.

I alla blogg-, forum- och youtubeinlägg om Caminon gäller det ungefär samma sak, när det kommer till packlistan: 2 ombyten kläder, bra kängor, solkeps, bekväm ryggsäck, poncho och sovsäck/reselakan, tunna skor att byta med på kvällen, toalettartiklar och tekniska saker som laddare, kamera, mobil. Resten är detaljer, som kan skilja sig. En gillar linnen bättre än T-shirt, en annan föredrar foppatofflor framför fliflops i duschen, en tredje säger att du bara måste köpa en specifik tvål, på en specifik butik, den är skitbra liksom, den kan du ha som både schampo, tvättmedel och tvål. Så den gick jag och köpte. Såklart. Och jag har sågat bort tandborstskaft och räknat compeedplåster. Hur många kan man behöva på fem dagar? Jag vet inte. Femton var?

Vikten. Det är av största vikt att inte ryggsäcken väger för mycket. Ca 10% av kroppsvikten är lagom, säger de. Det är en jävla hets kring ryggsäcksvikt. Nästan lite löjligt, men jag vet ju ingenting om denna leden. Om man vandrar i fjällen bär man ju lätt 20 kg. Eller iaf 15. Men kanske uppkommer hetsen för att många ska gå hela leden. 800km på 4-6 veckor är ju ganska långt. Eller så är det just det som är speciellt med Caminon. Man vill vandra så spartanskt som möjligt, som förr, fast med bättre kängor. Skala ner och av och vara ifrån vardagslivet en stund.

Jag har i alla fall tagit till mig av dessa råd och viktar allt. Så nu siktar jag in mig på 7 kg för mig och typ 2-4 kg för barnen.
Sovsäckarna väger ca 1kg styck, sen en microfiber-handduk, en poncho, foppaskor och ryggsäcken= 2,5 kg. Juni får lägga i ett gosedjur också, sen får resten av hennes packning vara i min säck.
Amadeus får bära lite mer: sina kortbyxor och sin ombytes T-shirt, vantar och mössa, pannlampa och strumpor. 3,5 kg plus vatten. Det får räcka. Jag får ta resten. har valt min 45 liters ryggsäck.

Vädret. Vädret ställer till det, det blir sol och varmt och inte alls regn och rusk som jag lovat sonen. Han gillar när det är svalt och lite coolt väder. 24 grader på dagen och 11 på kvällen. Det blir säkert varmt i hela vandringsbyxor, men det får gå. Barnen får i värsta fall vandra i sina sov-kortbyxor.

Jag har med mig enkla fliflops för duschen och tunna gympadojor för kvällen. Två par långbyxor, två T-shirts och jag har inte hunnit köpa några strumpor till mig ännu. Jag vill ju ha special-fancy-pancy kompressions-vandrings-ull-strumpor. Hoppas kunna hitta såna i veckan, annars för det bli mina vanliga löparstrumpor.

Packlista:

Regn-Poncho
Buff
Mössa
Vantar
Keps

Vandringsbyxor
Mjuka byxor
Kortbyxor
Två T-shirts (merino-ull)
En sport Bh
Tre underkläder
En långärmad tröja (merino-ull)
En fleece (Houdini. Hoodie)
Kängor
Gympaskor
Fliflop
Vandringsstavar
Vattenflaska
Pannlampa
Laddare
Mobilen
Selfie-pinne
Kamera
Gorilla-pod
Penna, block
Kortlek?
Bok?

Necessär:

microfiber-handduk

Litet första hjälpen kit
Compeed
Tvål (som även funkar som tvättmedel och schampo)
Pincett
Kräm
Ansiktskräm
Deo
Åksjuke-tuggummi och armband
Allergi medicin
Liniment
Kylbalsam
Linda

 

Multitool, kniv och kapsylöppnare mm
Bestick
Plastpåsar ziplock

Har jag glömt något?

(Barnen har inga extra långbyxor eller gympaskoroch foppaskor istället för fliflop. Vi valde bort värmejackorna pga av väderleksrapporten på 25 grader)

Följ resan på min instagram:

[wdi_feed id=”1″]

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.