Sjösjuka vid simning ?

Jag gick på Triathlonsimningen imorse, trots vilodag. Tekniksimning är ju inte så hårt, tänkte jag. Men vi körde 50 m på tid och 8×25 på max. Kräksfärdig. Men jobbigast var egentligen teknikövningarna och då speciellt att rotera runt ett helt varv och tappa blicken från botten. Då blev man sjösjuk på riktigt.
Hur tränar jag bort det här? Att inte bli yr. Det var ju precis det som hände i somras i havet, jag blev sjösjuk av att simma, men då var det vågor och gupp. 

Alla rekommenderar öronproppar, men jag har alltid öronproppar. Jag får liksom i vatten i öronen om jag dyker rakt ner och sen får jag inte ut det före nästa simpass, så jag måste ha det jämt.
Ingefära motverkar ju sjösjuka, det kanske jag ska pröva och sen göra massa voltvändningar och se.
Uppdatering kommer.

Men måste öva, det har blivit mycket bättre redan, men i början tror jag att jag tog i för mycket utan teknik och inte fick tillräckligt med syre. Tog ut mig helt enkelt.

Spångabadet

2 reaktioner på ”Sjösjuka vid simning ?

 • 3 februari, 2014 kl. 11:39
  Permalink

  Hej, jo jag har prövat alla möjliga öronproppar, beställt på nätet och köpt i sportbutiker. De som jag gillar bäst just nu är inköpta på stadium i Sundsvall (har inte sett likadana i Stockholm) och de har som en pigg som täpper till snett. Hmm dålig förklaring.. Ska kolla om jag kan lägga ut foto strax! :).

  Svara
 • 2 februari, 2014 kl. 09:30
  Permalink

  Vad skönt att se att man inte är ensam som alltid simmar med öronproppar. Jag har också problem med att jag får vatten i öronen som inte vill komma ut om jag simmar utan öronpropparna. Enda gången jag kan bli yr är om jag simmar i kalt vatten utan öronproppar och dubbla badmössor. I bassäng har jag inte problem med det.
  Jag simmar med apotekets musik och simproppar. Tycker att de stänger ute vatten bra men dock trycker det lite för hårt i hörselgången trots att jag har minsta storleken. Kan dock leva med det då man slipper den sjukt obehagliga känslan av vatten öronen. Riktigt skönt att slippa allt vattenskvalp och få lock i öronen under simpassen. Koncentrerar mig dessutom bättre på andning när jag crawlar när jag har proppar på mig. Jag brukar till och med ha öronpropparna på mig när jag duschar för att slippa vatten i öronen.
  Har du något bra tips på sköna öronproppar att simma med?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.