Slackline och personalevent

Slackline är att gå på lina helt enkelt. På en 5cm bred och platt lina av typen spännband. Det finns en mängd olika slacklines beroende på vad man föredrar, smal, bred, nylon, gummi och blandningar.

Man har en bred och ganska stum lina när man är nybörjare och lite mer elastisk när man ska göra trix och hoppa på linan.

Tricklining är en ny tävlingssport och man tävlar i olika moment som hopp och trick och får poäng efter svårighetsgrad.
För den enkla motionären, gäller det däremot att lära sig att sätta en fot framför den andra utan att tappa balansen. Det är roligt och spännande fastän linan bara är 30 cm hög. Man kombinerar koncentration, fokusering och balans. Som vilket yogapass som helst :). 
Jag tänkte att detta skulle vara ett kul personalevent så jag bokade in en kille från www.balanslina.se som kom ut och visade. Han hade med några 4 M ställningar med lättaste linan och så var det bara att titta framåt och lyfta upp armarna och ta ett steg i taget. Gå inte för fort, det blir för lätt. Jo tjena. Jättelätt!
Slackline ställningar utomhus, linan är här bara ca 2 cm, så den syns dåligt på bilden men här har de en sorts träställning med jordankare för att få till linan.
Många köper en lina och fäster dom i träden i parkerna. 
– Som kompisgäng kan man lungt göra det, men vi som företag måste ha tillstånd. säger vår instruktör Peter på kursen.
Jag testade även den här: 

Meningen är att man ska balansera med båda fötterna på brädan och åka sidledes fram och tillbaka. Många hockeykillar övar tydligen sina slag på dessa. 

Men jag ramlade förstås hårt i backen på höft och armbåge. Och idag gör axeln ont. Men roligt var det. 

Slackline is da shit! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.