Träningsbloggar

När min FB mest visade mig grillbilder, barn och annat gulligt, började jag leta efter annat för att ha bättre användning av min tid. Så för några månader sedan började jag leta efter träningsbloggar. Jag var nyfiken på hur folk tränar, konstigt nog tränar typ ingen på min fb, förutom nåt enstaka löprunda runt huset. Finns det fler som tränar som jag? Har folk koll på vad dom äter och hur de gör ett riktigt vasst träningsupplägg?
Jag ville få träningstips och inspiration. Jag tyckte det var svårt att hitta vem man skulle följa. Hittade flera topplistor och gick igenom lite. Inte helt lätt. Många skriver vitt och brett, både om familj och träning och annat. Många skriver också om liknande saker eller om samma event och samma kläder. Och att bloggar är ett bra sätt att bli uppdaterad om träningsevent som är kul att gå på har blivit en ny anledning att följa en del. Många blir väldigt personliga, vilket är trevligt och underhållande, men inte riktigt det jag sökte. Jag tänkte då att jag skulle söka efter en mer faktabaserad blogg tex hitta tekniska råd när det gällde crawl och triathlon.

Hittade en podcast och blogg av Kevin Kostella http://triswimcoachonline.com/tri/category/blog/ som pratar bara om triathlon-simning samt har intervjuer med olika triathleter och coacher. Perfekt i bilen.
Jag hittade några bloggar om joggning. Jag insåg snabbt att jag är riktigt kass på att springa. Så jag måste börja hårdjogga. Eller ofta-jogga. Eller träna mycket på att lida. Känna smärta och fortsätta.
Som jag gör nu. Värre kan det ju inte bli (med mina brutna revben etc). Nu kommer det födas en uthållig och grym joggare, se upp i spåret! (om sisådär 6 veckor)
Hur många hinner man följa? Hur många hinner du med?
Vet inte riktigt om jag lyckades hitta det jag söker, tipsa mig gärna!
Bla dessa finns på min lista:
Lofsan för enkla övningar som du kan göra hemma, medans du kokar spaghetti: http://blogg.alltforforaldrar.se/lofsan/ se även http://www.videofy.me/lofsan
Maraton Mia jo för att hon springer ultralopp http://bloggaromtraning.se/marathonmia/
PT-Fia för att hon lägger ut mat http://www.ptfia.se/
Sara Rönne för att hon känns snäll och gullig, en trevlig blogg helt enkelt: http://www.traningsgladje.se/
Lantto för att hon gjorde det som jag vill göra från noll till ironman på 6 månader: http://lanttolife.se/
Therese Alvén för att hon lägger ut snygga träningsoutfits http://sparkibaken.se/
Träningslära som tar upp en del intressant forskning kring träning http://traningslara.se/
Vilka träningsbloggare följer du och varför?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.