Kort om proffscykling och färdkost

Åre maj 2013

Jag var och lyssnade på en föreläsning av fd proffscyklisten Magnus Bäckstedt på Åre Workout. Magnus har varit proffscyklist i 13 år innan han lade av. Han är bla ende svenska som vunnit Paris Roubais 2004 och har även åstadkommit en etappseger på Tour de France.
Idag tränar han ett gäng unga lovande killar och förbereder sig för sin första triathlon tävling.

Skador på cykeln? Man kör sönder sig när man vurpar, nyckelben, handled etc, förslitningsskador är få.
Jag minns speciellt när jag skulle köra Paris Roubais med bruten handled. Det gjorde olidligt ont. Men jag kom ihåg att det inte gjorde ont precis när jag bröt den. SÅ jag bestämde mig för att cykla ner i en grop på vägen och stöta till handen ordentligt i styret, på så sätt kunde jag fullfölja loppet och komma in sjua det året.

Doping? Pågår överallt. Man har alltid ett val. Jag har inte vunnit många lopp under mina år som proffs, men jag har alltid kört fair, så nu kan stå här och föreläsa och stå för sann idrott.

Vad äter du på långlopp?
Man tar kokt Basmatiris, klipper skinka/kalkon i småbitar, häller på ägg och honung. Häll allt i en form och in i ugnen. Paketera i små paket och ha i ryggfickan.Bättre bars är svåra att hitta!
Det gäller att äta hela tiden när man är vaken, oavsett om du sitter på cykeln eller inte. Man blir ganska trött på alla söta barer och drickor.

Magnus ska debutera på Ironman Kalmar i år. Önskar honom all lycka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.