Maffetone och barfotaskor

Grusväg varvad med terräng och backar
 

Jag springer just nu lågintensivt, enl dr maffetone metoden. Han påstår att man blir snabbare om man endast tränar aerobt dvs så långsamt att kroppen inte hamnar i nedbrytning eller behöver använda mjölksyra som bränsle. Jag ska nog ta och förklara det lite mer ingående i ett framtida inlägg. Men iaf så får jag max  springa på en puls på 145, vilket blir idagsläget ca 8 min/km + gå i alla uppförsbackar. Förhoppningsvis kommer jag snart springa snabbare med bibehållen låga puls. Mitt mål är 6 min/km i terräng med 145 i puls. Vi får väl se.

Det är skönt att springa sakta, man orkar det blir aldrig kräkjobbigt. Men det tar sån tid! Och det känns som om man skulle kunna jogga både morgon och kväll och däremellan. Gärna 1 mil minst.
Men inte idag. Idag kom jag på att jag hade ju mina Nike free gym-dojor på fötterna, alltså inte joggingvarianten utan den för inomhusträning. Tror kanske inte det är så stor skillnad iofs. Men Aj efter 5 km. Dags att vända hemåt. 

Mina små Nike free fit

Man ska ju träna upp sig om man ska springa med barfotaskor. En km i taget. En runda i taget. 6,4 km är inte illa. Hoppas det inte känns förmycket imorgon bara…
Jag gillar att springa i dessa då och då, speciellt i terrängen, man känner marken och kan parrera rötter och stenar lättare tycker jag. Men jag har väl sprungit max 3,6 km i dom innan. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.