Meditionskurs och yoga

Det är här jag började med yoga. Riktig yoga. Det tåls att påängtera. Det finns så mycket annat som idag kallas för yoga men inte är det. Det gör inget förstås, det är bra om fler tänjer och stretchar och sitter stilla. 

Min första kurs gick jag här på gymnasietiden, sedan dess har jag gått många kurser och tarmsköljningar här :). Nu är jag tillbaka för att gå en beryktad meditationskurs. 

Det är viktigt att hitta det inre lugnet i virrvarret av alla måsten. Ibland kan man inte urskilja vad som verkligen ska göras och vad inte. 
Så nu är jag här: Intensivkurs 8 ggn på 16 dagar. 2-2,5h/gång.

Jag är på skandinaviska yoga- och meditationskolan vid Odenplan i stockholm. Denna kursen hålls varje år i nov och varje år är den slutsåld. Jag anmälde mig redan i juni. Kursledaren, Swami Janakananda, ska vara helt suverän och jag har höga förväntningar. Hur ofta träffar man en äkta yogi egentligen?
För 15 år sedan var jag på en två-veckors yoga retreat på denna skolans kursgård i Håå, Småland. Där lärde vi oss bl.a.  meditationen “antar mauna” inre stillhet som ingår nu också bland mycket annat.
Om 3 veckor kommer det en revue, håll utskik!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.